Най-късно до 6 януари ще получим становище от Европейския регулатор за

...
Най-късно до 6 януари ще получим становище от Европейския регулатор за
Коментари Харесай

Ангелов: След лекарите, във втора фаза на ваксиниране са учителите и домовете за стари хора

„ Най-късно до 6 януари ще получим становище от Европейския регулатор за имунизацията на Moderna и стартирането на дистрибуцията й в страните от Европейски Съюз. Всичко, кжето е написано по имунизационния проект, ще се случи. Очакваме позволение и за трета ваксина ". Това съобщи по време на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

По думите му сега стартира организация по извозването на новата партида ваксини до 5 точки в страната. „ След като приключим логистиката до тези 5 точки, започваме разпределението на имунизациите по останалите РЗИ-та, тъй че да продължим  ваксинацията на всички медици на първа линия. Очакваме да приключим първата фаза на имунизирането до 2 седмици. След това ще стартираме незабавно имунизацията  на хората в домовете за остарели хора и учителите ”, разясни Ангелов.

„ Масовата имунизация ще стартира тогава, когато имаме по-голямо количество ваксини - през февруари и март. Тя ще започва с възрастните хора ”, разясни министърът на опазването на здравето. Той разясни, че до 1 януари са докладвани леки, умерени странични реакции при имунизираните. 

Запитан по кое време може да се чака разхлабване на ограниченията, той отговори следното: „ Предпазлив съм във връзка с прогнози. Когато кажа нещо, вирусът ни опровергава. Следим със угриженост всяко едно число. Когато имаме обещано число, взимаме едно или друго решение. Решенията ни са основани единствено на научни доказателства ”, безапелационен е проф. Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР